Rendszeres programjaink

Faddi Gyermekotthon támogatása
2010 novemberétől induló kezdeményezésünk. Az otthon lakóit nővéreink negyed évenként látogatják meg. Folyamatosan gyűjtjük az otthon és a gyermekek részére az adományokat. Bútorokat, használati tárgyakat, háztartási gépeket, ruhákat, könyveket és játékokat. A gyerekekkel és az itt dolgozókkal kialakított viszonyunknak köszönhetően már kapunk a gyerekektől kívánság listákat, amiről amit csak tudunk teljesítünk.
A nyakláncok, körömlakkok, hajdíszek, válltáskák, cipők, tolltartó, fiús játékok, hangszerek, mesekönyv, puzzle, ékszerek, smink készlet, távirányítós autó, MP3 lejátszó, illatszer mind számunkra megszerezhető és el is vittük a gyerekeknek. Sajnos a „hazamenni anyához„ kívánságot nem tudjuk teljesíteni.

Szimbiózis családi program
2011 tavaszán indult programunk keretében nővéreink lakóhelyükön segítenek halmozottan hátrányos helyzetű családoknak. A segítséget kért családok gyermekeinél kicsit idősebb gyermekek családjaihoz fordultunk támogatásért.  Az együttműködő családok havonta adományoznak a szerényebb körülmények között élőknek, kinőtt ruhákat, cipőket, megunt játékokat. A programunk nagyon jól működik, és fejlődi. Egyre többen jelentkeznek, hogy segítsenek, és már nem csak ruhákat és cipőket, hanem vitaminokat, gyümölcsöt és édességet is felajánlanak a környezetükben élőknek. A rászoruló családok is ajánlanak minket és programunkat ismerőseiknek. A fizika segítségnyújtáson túl a támogatott családok, a figyelemmel és feltétel nélküli szeretettel készített csomagok által nyitottabbak és befogadóbbak lettek. A gyerekek a jobb minőségű ruhák miatt jobban érzik magukat az iskolában, óvodában. Az adományok eljuttatása minden alkalommal a bensőséges beszélgetés keretében történik. Szeretettel és egyre nagyobb bizalommal fogadják nővéreinket.

Óvónőkkel az Ovisokért
Programunk 2011 májusától indult, mely során szinte láthatatlanok maradunk, és csak a háttérből szervezzük az eseményeket, segítünk a szállításban.

Az óvodavezetők segítségével az óvodai dolgozók veszik fel a kapcsolatot a hátrányos helyzetű gyermekek szüleivel, akiknek felajánlják segítségünket. Nem csak az óvodás gyermekek kapnak ruhákat, játékokat és könyveket, hanem testvéreik és amennyiben elfogadják, szüleik számára is nyújtunk támogatást. Az óvónők eljönnek segíteni az adományok csomagolásakor, ők viszik el a családokhoz, vagy adják át az óvodában. Az elmúlt több mint fél év tapasztalatai alapján, ez a projektünk is egyre lendületesebben nő. A résztvevő óvodai dolgozók megtapasztalhatták, hogy milyen hálával és szeretettel fogadják az általuk vitt adományokat, a gyerekek kitörő lelkesedéssel csomagolják ki és hordják a kapott holmikat. Az óvónők tapasztalatainak és élményeinek köszönhetően egyre több gondozónő jelentkezett, hogy részt vennének a programunkban, és szívesen segítenének a saját csoportjaikba járó gyerekeknek és családjaiknak. Mindenki sok élménnyel és tapasztalattal gyarapodik. A gyűjtéseket negyed évenként szervezzük.


Alapítványunkat 2011-ben a Nemzeti Civil Alap támogatta.