Mottónk

„Szűz Mária védelmében minden élőt szeretni“

Mottónk felhívás arra, hogy bánjunk tudatosan Földünkkel és minden élővel, tiszteljük. szellemi és testi szabadságát.

Az életet szeretni számunkra azt jelenti, hogy születésünkkel vállaljuk, hogy teljesítjük élettervünket. Életünk során számos olyan szituációkkal találkozhatunk, amelyek örömöt okoznak nekünk és a tökéletes boldogság állapotába kerülünk. Átéljük az egészséget, de a betegséget, a szomorúságot, a dühöt, a bánatot és a gyűlöletet is. 
Igyekszünk elfogadni az életet és szeretni azokat a dolgokat, amelyek megtörténnek velünk.
Igyekszünk észrevenni és megélni azokat az érzéseket, amiket az élet hoz elő belőlünk, és mindezt szeretettel elfogadni.
Milyen lehetőségek adódnak, ha valaki negatív érzéseket kelt bennünk? Mit hozhatunk fel ellene? Megnyissuk-e neki szívünket, függetlenül attól, hogy hogyan áll hozzánk?
Ha egy embertársunknak olyan oldalát tapasztaljuk meg, amely félelmet vagy haragot kelt bennünk, a könnyebbik út az lenne, hogy elfordulunk tőle. Ilyenkor figyeljünk befelé, így tudhatjuk meg, milyen érzéseket vált ki belőlünk a másik fél. 
Kérdezzük meg magunktól: tudunk-e bízni benne az érzései ellenére? Tudunk-e bizalommal fordulni felé, barátságot ajánlani neki? Tudjuk-e szeretni ellenségeinket?

Ha sikerül ez a nagy lépés, hogy először megbocsátunk önmagunknak azért, mert a másik érzelmei olyan nagyon bosszantanak vagy félelmet keltenek bennünk. majd sikerül tisztelni és elfogadni is a másikat, akkor már a helyes úton járunk. Nyitva a szívünk, önmagunk tudunk lenni. Átéljük milyen minden élőt szeretni és Szűz Mária védelmére építeni!

Ettől a lépéstől, ettől a személyes átalakulástól függ minden:
Negatív rezgésünkből (harag, düh, félelem, elutasítás) a pozitív rezgésig (tisztelet, elfogadás) eljutni. Bizonyosságot csak nyílt szívvel, csendben – odafigyeléssel, meghallgatással – lelhetünk.
Ebben segít nekünk Mária. Ő egy igazán erős asszony. Körülöttünk van, mindig fordulhatunk hozzá. Teljes életet élt, sok-sok örömöt lelt benne és ezt az örömöt át is tudta adni. 
Ha Mária védelmét kérjük magunkra, Mária úgy lesz életünk része, mint édesanyánk, segít és mellettünk áll. Ezáltal soha többé nem kell félnünk. Problémáinkkal bármikor fordulhatunk hozzá. Kérünk és megkapjuk. Kapunk gondoskodást, segítséget, erőt, védelmet, felismerést és így tovább. Minél inkább megnyitjuk magunkat, annál inkább érezni fogjuk hétköznapjainkban Mária védelmét. Ezért fontosak a kérések a mindennapi életben.
Mária rituálénkon Mária betakar bennünket köpenyével. Az, hogy ez mennyire intenzív tud lenni, érzékelhető a mindennapokban.
Sokan elfojtják problémáikat. Mivel az érzelmek kimozdítják őket a középpontjukból és támadhatóvá válnak! Mi segítene rajtuk?
Néha egy ima, vagy az, hogy meghallgassa őket valaki, hogy valaki átölelje őket, de esetenként a távolságtartás is megoldás lehet. Sok olyan helyzet van, amikor csak csendben imádkozunk Máriához. Ekkor átéljük, hogy hogyan nyilvánul meg Mária bennünk és másokban is.
Akkor is, ha nem találnak meghallgatásra kéréseink és évek múlva visszatekintünk, látni fogjuk, hogy úgy volt jó nekünk. Szűz Mária védelme alatt álltunk.
Mottónknak megfelelően Szűz Mária védelme alatt megélhetjük teljes személyes szabadságunkat. Máriát szolgáljuk és teljesen hétköznapi életet élünk.