Megközelítés

A Burg Raiffershardt-ban található Szűz Mária kegyhelyhez a követezőképpen juthatunk el:

Vonattal

A kölni főpályaudvarról (Köln HBF) a hercheni pályaudvarig (Herchen Bahnhof) az RE9 Siegen felé, vagy az S12 Windeck-Au (Sieg) irányába közlekedő vonattal. A menetidő nagyjából 1 óra. Majd haladjon tovább gyalog jobbra, Herchen irányába. Az első kereszteződésnél forduljon ismét jobbra és menjen át a Sieg folyó hídján. A híd után jobbra az utolsó háznál forduljon balra, majd rögtön még egyszer balra fel a dombra az úttal párhuzamosan (kb. 10 perc).


Gépkocsival

Az A3-asról, Frankfurt felől:
A 34-es számú lehajtásnál Bad Honnef/Linz/Eitorf felé.
Haladjon mindig Eitorf irányába, Eitorf központjában a fő kereszteződésben (jobbra posta) forduljon jobbra Windeck/Wissen/Herchen Bahnhof felé, aztán jobbra (Leuscheid felé), majd át a vasúti híd alatt, át a Sieg folyó hídján (balra fent már látszik a vár). Balra, közvetlenül a híd után parkoló található az út mellett. Kérjük, itt parkoljon, és gyalog tegye meg az utat balra a hegyi úton Burg Raiffershardt-ig.

Az A3-asról, Köln felől:
Hajtson le az autópálya kereszteződésben Siegburgnál az A560-as útra Hennef/Altenkirchen felé. Haladjon az autópályára vezető út végéig, a lámpánál forduljon balra Eitorf felé, majd haladjon a Siegtalstraße úton (figyelem: radarellenőrzés az oda vezető úton Greuelsiefentől és Eitorftól). Tovább mindig egyenesen, át Eitorfon, a Sieg folyó mellett Herchen Bahnhof-ig, majd forduljon jobbra (Leuscheid felé), át a vasúti híd alatt, át a Sieg folyó hídján (balra fent már látható a vár). Balra, közvetlenül a híd után parkoló található az út mellett. Kérjük, itt parkoljon, és gyalog tegye meg az utat balra a hegyi úton Burg Raiffershardt-ig.

Az A4-esről, Köln felé:
Wwaldbröhli lehajtó, Waldbröhlön át Ruppichteroth felé, Ruppichterothnál balra Herchen felé, Herchenben lent az út végén forduljon jobbra, át Herchenen, aztán haladjon a Sieg folyó mellett és az első lehetőségnél forduljon balra (Leuscheid felé), át a vasúti híd alatt, át a Sieg folyó hídján (balra fent már látszik a vár). Balra, közvetlenül a híd után parkoló található az út mellett. Kérjük, itt parkoljon, és gyalog tegye meg az utat balra a hegyi úton Burg Raiffershardt-ig.

Hasznos tanácsok a forrás megközelítéséhez (link)